16 juni: komische opera ´De faam de baas´ in Sloten

Wie is de baas in huis? Wat is echte liefde? En wie houdt wie voor de gek? Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus, zijn huishoudster Serpintsje en zijn knecht Bokke in deze komische opera De Faam De Baas. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Met deze vertaling en onze voorstelling willen wij dicht bij het publiek komen. De opera is vertaald naar een combinatie van Fries en Nederlands. Voor iedereen te volgen dus. De locaties waar wij spelen zijn ook klein en intiem van opzet. Opera op de huid.In de hoofdrol spelen bariton Ben Brunt, sopraan Elizabeth Kooy en acteur Koos van der Wal. Het geheel staat onder leiding van regisseur Gooitsen Eenling.

Als museum bieden we de mogelijkheid van een arrangement. Behalve extra'tje als gereserveerde plaatsen in gratis programmaboekje, krijgt u bij ons in het museum vooraf een interssante inleiding op het programma. U mag natuurlijk ook het museum en de tentoonstelling bekijken, en we zorgen voor een lekker kopje koffie of thee. Alles bij elkaar kost dit arrangement slechts € 18.00 (t/m 12 jaar, CJP en kaarthouders € 14.00).

U kunt resereven via de website van VanPlan.

Uiteraard kun je ook alleen naar de opera gaan (volwassenen : 12.00, kinderen  € 8.00, 65 plus € 12.00, CJP, € 8.00).