Balievrijwilliger worden bij ons?

Lijkt het je leuk om 1 dag per week in een museum en vvv te werken als vrijwilliger? We vertellen je er graag alles over. Onderaan vind je een link naar het sollicitatieformulier.

Waarom hebben we vrijwilligers nodig?

In vrijwel alle musea wordt de rol van vrijwilligers steeds belangrijker, ook in Museum Sloten waar de balie voor een belangrijk deel bemenst door vrijwilligers. In de maanden dat het museum open is (van april t/m oktober) verwelkomen zij bezoekers, maken mensen wegwijs in de stad, en verkopen ze mooie en grappige souvenirs en vvv-materiaal. Het museum is daar erg mee geholpen, en onze waardering zie deze balievrijwilligers ook terug in hun portemonnee: ze krijgen een vrijwilligersvergoeding van € 4,50 per uur.

Over het museum

Museum Sloten is een heel gevarieerd museum. Het heeft een prachtige collectie voorwerpen over de geschiedenis van Sloten, een unieke toverlantaarncollectie op zolder, en elk seizoen een nieuwe tentoonstelling. En bovendien zijn we ook het VVV, en we verkopen dus ansichtkaarten, fiets- en wandelroutes, kaartmateriaal en souvenirs.

Wat houdt het baliewerk in?

Onze balie-vrijwilligers zijn het gezicht van het museum: ze verwelkomen en begeleiden bezoekers, geven informatie over het museum, de stad en de omgeving, en ze zorgen dat de apparatuur wordt ingeschakeld. Ze nemen de telefoon op en beantwoorden vragen of noteren de boodschap. Aan het eind van de dag maken ze de kas op.

Je wordt ingewerkt door een ervaren collega-vrijwilliger, maar ook daarna vinden we het belangrijk dat we contact houden met elkaar, bijvoorbeeld tijdens het maandelijkse werkoverleg van alle baliemedewerkers.

Wat vragen we van je?

Belangrijk is dat je gemiddeld 1 dag per week en af en toe een weekendmiddag beschikbaar bent. Je bent gastvrij, je spreekt redelijk Engels en Duits, en je ziet er niet tegenop om (na je inwerkperiode) de hele dag zelfstandig verantwoordelijk te zijn voor bezoekers, kassa, gebouw en apparatuur.

Wat doen wij voor jou?

Het is interessant en leerzaam werk, met leuke collega-vrijwilligers in een gezonde organisatie en met goede ondersteuning. Omdat we best wat van je vragen, krijg je een onbelaste vrijwilligersvergoeding van € 4,50 per uur. (Voor mensen met een uitkering: dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van de uitkering.) Elk seizoen wordt een aantal trainingen gegeven voor de balievrijwilligers. Verder word je uiteraard uitgenodigd voor uitjes of de opening van de tentoonstelling, zodat je ook daar nieuwe mensen ontmoet.

De procedure

De sluitingsdatum is 28 februari 2019. Daarna zal ik geschikte kandidaten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. De anderen krijgen dan natuurlijk ook even bericht van mij.

De ervaring leert dat er veel belangstelling is voor deze vrijwilligersfunctie. Daarom is het praktisch om de aanmeldingen te laten verlopen via een sollicitatieformulier.

Vul hier het sollicitatieformulier in.

Eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Museum Sloten

Margriet Agricola, coördinator