Vrijwilligers

Museum Sloten heeft een kleine vaste staf van twee personen en daarnaast circa 25 vrijwilligers. In de maanden dat het museum open is (van april t/m oktober) verwelkomen zij bezoekers, maken mensen wegwijs in de stad, en verkopen ze mooie en grappige souvenirs en vvv-materiaal. Het museum is daar erg mee geholpen, en als museum kijken wij ook graag wat wij op onze beurt voor de vrijwilligers kunnen doen. Ook het onderhoud van gebouw en apparatuur wordt voor een belangrijk deel door vrijwilligers gedaan.

Hieronder wat foto's van de jaarlijkse poets- en klusdag.

Vrijwilligers museum  stad Sloten

Daarnaast is een grote groep mensen beschikbaar voor uiteenlopende hand- en spandiensten: ze gaan aan het begin van het seizoen op pad om folders te verspreiden, schenken koffie of bedienen de lift bij evenementen, maken stoep en steeg schoon met een hogedrukreiniger, of ze houden de collectieregistratie bij.

Momenteel werken wij eraan om de wat losse structuur van individuele vrijwilligers die af en toe een klusje komen doen om te vormen naar een werkgroepstructuur, omdat dit efficiënter is, beter stuurbaar, een betere binding met het museum mogelijk maakt en voor de vrijwilligers zelf gezelliger en zinvoller is.

In dat kader zoeken we in ieder geval mensen voor:

• rondleidingen
  • stadswandeling
  • educatie
  • social media
  • mooi timmerwerk
  • techniek (electra en/of ict)

We bieden je:

• een plek om je liefde voor kunst, geschiedenis en de stad te laten groeien en bloeien
  • een leuke werkplek met fijne collega’s in een gezonde organisatie
  • kansen om nieuwe dingen te leren
  • goede begeleiding met ruimte voor eigen ideeën
  • speciale activiteiten voor vrijwilligers

We vragen...

• dat je regelmatig inzetbaar bent
  • dat je verantwoordelijk omgaat met de collectie
  • dat je kunt samenwerken met je collega’s

Heb je ook belangstelling? Neem dan gewoon even contact op met Margriet Agricola (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).